marți, 1 februarie 2011

Vacanta Italia - Roma - ghid de calatorie

Se spune ca toate drumurile duc la Roma, capitala Italiei, situata pe malul fluviului Tibru. Roma mai este numita si "capitala lumii", "orasul celor 7 coline" sau "orasul etern", fiind una dintre cele mai iubite capitale europene, datorita prestigiului sau inegalabil in religie, istorie si arta.
Roma continua sa exercite o atractie incredibila asupra turistilor, inca din timpurile medievale, cand credinciosii vizitau orasul pentru a li se ierta pacatele de catre Papa. Inainte de a purcede la drum, trebuie sa va organizati un mic "plan de bataie".


Cum ajung in Italia?

Distanta dintre Romania si Italia este destul de mare, asa ca cea mai buna optiune ar fi sa cumparati bilete de avion spre Italia. Roma are doua aeroporturi, cel mai mare este Leonardo da Vinci da Fiumicino, situat la o distanta de doar 35 km de centrul istoric al Romei, fiind singurul hub - nod aerian pentru cursele companiei aeriene Alitalia. Unul dintre cele mai vechi aeroporturi din lume este aeroportul Ciampino, destinat in special curselor charter si zborurilor interne.

Ambele aeroporturi au tarife fixe pentru rutele spre sau dinspre oras: de la aeroportul Fiumicino 40 euro, iar de la Ciampino 30 euro, tarife calculate pentru 4 pasageri si bagajele aferente.

Pentru a avea acces in zona terminalelor este nevoie de o autorizatie speciala, fiind interzis accesul autovehiculelor care nu au aceasta autorizatie, amenzile prevazute pentru incalcarea acestei dispozitii fiind destul de mari. Puteti apela la serviciile rent-a-car (autonoleggio) sau la masinile cu sofer, numite NCC. De asemenea exista si alte modalitati de transfer, cum ar fi shuttle bus( companii de transport recomandate: Terravision sau Schiaffini) sau autobuze ale companiilor Attral, Terravision sau Cotral. De la aeroportul Fiumicino puteti lua un tren local care insa opreste in mai multe statii, insa exista si un tren rapid, Leonardo Express cu destinatia statia Termini, care nu face oprire si circula din 30 in 30 de minute. Tariful unui bilet pentru Leonardo Express este de 11 euro/dus sau 22 euro/dus-intors, iar transferul spre statia Termini dureaza 30 minute.

Varianta cea mai economica de calatorie spre Italia este achizitionarea de bilete de avion de la o companie low-cost, sau ca ultima solutie, o calatorie cu autocarul, existand plecari zilnice, cele mai multe fiind pe ruta Sibiu-Bucuresti-Roma.
Hilton este singurul hotel aflat aproape de aeroportul Fiumicino.

Un comentariu: