marți, 1 februarie 2011

Hoteluri si restaurante in Roma

Hoteluri si alte locuri de cazare in Roma.

Intrucat Roma este un oras foarte aglomerat, chiar si in extrasezon, este recomandat sa faceti rezervare la hotel. Cele mai modeste hoteluri din Roma sunt cele pentru tineret, numite alberghi, insa puteti opta pentru o varietate de vile si hoteluri de lux.
Hotelul Santa Maria ofera servicii de calitate, avand 3 stele si fiind amplasat in centrul Romei. Tariful pentru o camera dubla este de aproximativ 200 euro pe noapte. Daca aveti pretentii mai mari si buzunarul va permite, puteti alege unul dintre hotelurile de lux, de 5 stele, care ofera o panorama de neegalat asupra orasului, ca de exemplul hotelul Rome Cavalieri, care este primul hotel european care face parte din Colectia exclusivista Waldorf Astoria. Acesta este situat in mijlocul unor gradini superbe, iar cele mai multe dintre camerele sale au ferestrele cu vedere spre Vatican. Camerele spatioase, luxul ireprosabil si mancarea de calitate pe care o ofera restaurantul La Pergola, situat in incinta hotelului, unul dintre cele mai bune restaurante din Roma, va vor convinge sa nu regretati alegerea facuta.
Pretul pentru o camera standard incepe de la 380 euro, dar daca aveti sansa sa obtineti anumite oferte speciale, poate ajunge chiar la jumatate. Daca pretul vi se pare foarte ridicat, sa stiti ca este chiar ieftin comparativ cu vilele de inchiriat situate in apropiere de Scarile Spaniole, unde preturile pot ajunge si la 1200 euro pe noapte.


Restaurante si localuri in Roma

Gurmanzii vor fi satisfacuti in Roma, avand de ales intre pizza, paste, zabaglione, inghetata (gelata), saltimbocca, precum si multe alte bunatati la care italienii se pricep, cum ar fi salatele sau fructele de mare.
Un local care le ofera pe toate acestea, la standarde ridicate, este L'Archetto di Fontana di Trevi. Acesta are o oferta foarte variata, aici puteti gusta cele mai bune ravioli din Roma sau carne de vita de cea mai buna calitate.
Pentru desert, trebuie neaparat sa incercati o inghetata, gelata. Daca doriti sa gustati o inghetata veritabil italiana, mergeti la barul Gelato, situat pe Via della Lungaretta, la nr. 96. Dupa spusele turistilor, acesta serveste cea mai buna inghetata din Roma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu