sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Cetatea Vaticanului ( Orasul Vatican)

Statul Vatican (Citta del Vaticano), reşedinţa papală, a fost construit peste mormântul Sfântului Petru. Poziţia Vaticanului ca un stat suveran în cadrul unui stat a fost garantat de Tratatul de la Lateran din 1929, marcat de construirea unui drum nou, Via della Conciliazione. Acesta porneste de la bazilica Sf. Petru pana la Castel Sant Angelo, un monument impresionant.

Vaticanul este cel mai mic stat din lume, cu sediul la Roma, în Italia.

În interiorul oraşului Vatican putem găsi 11 Muzeele Vaticanului cu Capela Sixtina a lui Michelangelo restaurata, şi Gradinile Vaticanului, un loc fermecat, un sistem de grădini mari şi mici, fantani si bazine cu peşti. Ele dateaza din timpuri medievale când vita-de-vie şi livezile se extindeau pana la nord de Palatul Apostolic.

Statiile radio ale Vaticanului emit in toata lumea in peste 29 de limbi, are propriul post de televiziune, ziar cotidian, oficiul poştal cu timbre ale Vaticanului, magazine, birouri si editura proprie.. Toate acestea intr-un foarte sofisticat sistem de organizare si functionare.
Mai mult de o mie de locuitori se ocupa cu functionarea in bune conditii, zi de zi, a acestui centru nervos al crestinismului, aflat sub conducerea Papei, bineinteles pazit de Garda Elvetiana.

Infomarii despre Vatican:
Tara: Statul Vatican (Sfântul Scaun), Italia
Populatie: 920 locuitori
Zonă: 0,44 km patrati
Densitate: 2273 / Km2
Religii: Romano-Catolică
Moneda: Euro (EUR) = 100 de cenţi

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul oficial al Vaticanului: www.vatican.va

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu